Cafeaua poate fi mai mult decât o ceașcă de lichid fierbinte, cu zahăr și lapte, și poate însemna mai mult decât doza zilnică de cafeină. Cafeaua poate fi o experiență gustoasă, atât sub formă de băutură caldă ori rece, cât și sub formă de ingredient aromat în deserturile tale preferate.
Transformă-ți cafeaua preferată în momente delicioase, încearcă una din rețetele noastre „instagramabile”, și creează și super fotografii despre deliciile pregătite.
Iată trei dintre rețetele noastre preferate cu cafea:
Tiramisu cremos la pahar, ușor și rapid
Ingrediente (pentru 4 porții):
- 10-15 pișcoturi
- 250 g mascarpone
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 160 g zahăr (sau după gust)
- 2 gălbenușuri
- 250 ml cafea espresso Pelican Rouge
- 2 linguri Amaretto
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Primul pas este să preparăm cafeaua, pentru a avea timp să se răcească.
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă spumoasă, după care o încălzim foarte bine peste baie de abur, după care lăsăm crema de ouă să se răcească.
Între timp, batem smântâna pentru frișcă, apoi o amestecăm cu mascarpone.
Adăugăm crema de ouă răcită peste crema de mascarpone și le omogenizăm.
Turnăm 2 linguri de Amaretto în cafeaua răcită.
Pentru asamblare, înmuiem pișcoturile în cafea, apoi le rupem în bucăți mici și le așezăm în pahare. Peste pișcoturi punem 2 linguri de cremă, și tot așa până când terminăm crema. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
Peste ultimul strat de cremă cernem un strat de cacao.
Lăsăm tiramisu la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire (de preferat peste noapte).
Apple pie latte, pentru toți iubitorii combinației de cafea, măr și scorțișoară
Ingrediente (pentru 2 porții):
- 1 măr
- 150 g zahăr
- 1 linguriță sare
- 4 batoane întregi de scorțișoară
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 ml apă
- lapte
- cafea Pelican Rouge
Mod de preparare:
Tăiem mărul cubulețe și îl punem într-o oală împreună cu zahărul, sarea și esența de vanilie.
Turnăm peste apa, și adăugăm batoanele de scorțișoară.
Fierbem totul timp de aproximativ 10 minute, după care strecurăm amestecul și îl împărțim în cești. Între timp facem cafeaua și spumăm laptele.
Turnăm laptele spumos peste amestecul cu măr și scorțișoară, după care adăugăm cafea și la final presărăm cu scorțișoară măcinată.
Brioșe aromate și pufoase cu cafea
Ingrediente:
- 3 ouă mari
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml cafea Pelican Rouge
- 250 g făină
- un pliculeț de praf de copt
- un pliculeț de zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm ouăle, uleiul, zahărul vanilinat și zahărul cu un mixer, până obținem o spumă, după care adăugăm și cafeaua și amestecăm din nou.
Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm compoziția.
La final, putem pune fulgi de ciocolată, stafide sau nuci, în funcție de preferințe.
Coacem brioșele la 180°C timp de 20-25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
Dacă ai pregătit deja desertul delicios, creează și câteva poze estetice. Aici avem câteva sfaturi pentru poze uimitoare cu cafea.
Citește și cum poți face poze mai bune cu telefonul.